ماهی آنجل

تیم تولید محتوای آکوابی
12 تیر, 1402
15 دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

نام : ماهی آنجل یا فرشته ماهی Angel fish

نام خانواده ماهیان: Cichlidae

نام علمی فرشته ماهی آب شیرین Pterophyllum scalare می باشــد کــه pterophyllum از یک لغت یونانی به معنی حرکت دسته جمعی گرفته شده است. (همچنین این لغت نرده ای معنی میدهد T مانند باله های فرشته ماهی)

محل اصلی زندگی: رودخانه آمازون رودخانه ها و باتلاقهای آمریکای جنوبی

اندازه: حداکثر ۲۵ سانتیمتر رشد می کند.

اندازه تانک: (آکواریوم): حداقل اندازه برای یک جفت از این ماهی ٦٠ لیتر است.

طول عمر: بطور معمول ۸ تا ۱۰ سال (ولی تا ۱۲ سال و بیشتر نیز گزارش شده است).

بیماریهای رایج: هگزامیتا و سوراخ در سر

سطح شنا: بیشتر در میانه آکواریوم

مکانهای جاگیری: میان تخته سنگها و گیاهان .

همزیستی: سازگار با تمام ماهیان آکواریومی.

تغذیه: غذای خشک و زنده

سختی آب: ۸ درجه pH : 6 – 7.5    DH

رفتار و نوع تولید مثل: صلح جو و تخم گذار

ماهیان بالغ آن از زیباترین ماهیان آکواریومی هستند ماهی صلح جوئی بوده و تقریباً نیاز خاصی ندارد در عین حال نسبت به آب آلوده دارای نیترات حساس است. تفاوتهای ماهی نر و ماده بسیار کم است. مخرج ماهی ماده قبل و بعد از تخم ریزی متورم است.

فرشته ماهی ها پهلویی صاف داشته و همانند یک صفحه نوک تیز که در اطراف باله دارند دیده میشود.

 

 

ماهی آنجل برای رشد مناسب نیاز به دمای 24 تا 30 درجه سانتیگراد دارد. برای جلوگیری از خسارت به تخم‌ها و نوزاد ماهیان ، دمای آب بهتر است حدود ۲۷ تا ۳۰ درجه سانتیگراد باشد. انواع بالغ این ماهی نیز در دماهای کمتر از ۲۰ درجه سانتیگراد به بیماری‌های قارچی مبتلا می‌شوند که به طور عمومی قابل درمان است. در صورتی که نیاز باشد، برای مقابله با این مسئله، می‌توان دما را به حداکثر 34 درجه سانتیگراد افزایش داد و اکسیژن را به افزایش داد. باید توجه داشت که ماهی آنجل حساسیت بالایی نسبت به داروها دارد.

ماهی آنجل یکی از ماهیسان زینتی آرام و بی آزار است، اما برای پرورش آن،بهتر است یک تانک اختصاصی برای یک جفت ماهی تدارک دید. اعتصاب غذا در این ماهی بسیار شایع است. به طور معمول، نگهداری و تغذیه آنها به همراه مولی ها، پلاتی ها و ماهیان دم شمشیری و دیگر گونه‌ها باعث شکستن اعتصاب غذایی آنها می‌شود.

از جمله دلایل ایجاد اعتصاب غذا،استرس بر اثر جابجایی و حمل و نقل ماهیان آنجل است، در نتیجه باید در حمل و نقل آنها احتیاط به خرج داد. مهم است به خاطر داشته باشیم که در حمل و نقل ماهی آنجل، ممکن است ماهی آسیب ببیند و قسمتی از باله‌اش شکسته شود. بنابراین، باید در زمان حمل این ماهی مراقب باشیم. البته، باله‌ها قابل ترمیم هستند، اما هرگز زیبایی اولیه خود را به طور کامل بازنمی‌یابند.

آنجل با ماهیهایی مانند ،گوپی ،مولی ،پلاتی دم شمشیری تترا رازبورا، گورامی و کریدوراس سازگاری دارد و میتوان آنها را در کنار هم نگهداری کرد.

رژیم غذایی

ماهی آنجل، با یک مقدار غذای پولکی در روز نیز زنده می‌ماند، اما برای رشد کامل و تخم‌گذاری، نیاز به یک رژیم غذایی متنوع و بهتر دارد. برخی از غذاهای مناسب برای این ماهی شامل میگوی آب شور، آرتمیا کرم، فشرده لارو، پشه‌کرم قرمز (کرم خاکی) و بچه‌های زنده زاها، به ویژه نوزادان ماهی گوپی می‌باشند. البته، می‌توان از دل‌گاو نیز به همین منظور استفاده کرد. اما آنچه مهم است، تنوع در رژیم غذایی ماهی آنجل است و باید از غذاهای مختلفی استفاده شود و تنوع غذایی را رعایت کرد .

زندگی گیاهی

ماهی‌های آنجل به گیاهان آکواریومی نیاز اساسی دارند و حضور گیاهان در تانک آنها علاوه بر بهبود بیماری‌ها و کاهش استرس در فرآیند تولید مثل نیز نقش مهمی دارد. گیاهان میتوانند رشد خزه های مزاحم را کنترل کنند.گیاهان پهن برگ به‌عنوان گیاهان مناسب‌تری برای تانک ماهی‌های آنجل محسوب می‌شوند، چون این ماهی راحت‌تر بر روی آنها تخم‌گذاری می‌کند.

تشخیص جنسیت

تشخیص جنست آنجل بسیار سخت تر از ماهیهای دیگر است و فقط جنست آنها را میتوان در زمان تولید مثل تشخیص داد که به صورت زیر است:

آنجل نر:

فقط قبل از زمان تخم ریزی مخرج نرها نوک تیز و بر آمده میشود.

آنجل ماده:

در زمان تخم ریزی ماده ها همانند نرها مخرجشان برآمده میشود با این تفاوت که برآمدگی در نرها نوک تیز و کوچک است ولی در مورد ماده ها پهن و بلند میباشد. در بیشتر اوقات هم چشمهای آنجل ماده قرمز تر از آنجل نر به نظر می رسد.

نحوه تکثیر آنجل فیش فرشته ماهی

پس از مشاهده علائم تخم‌ریزی در ماهی‌های آنجل (مانند برداشت قسمتی از بستر تانک و پاکسازی یک جای صاف شبیه به گیاهان و سنگ‌های پهن توسط دهان آنها)، می‌توانید جفت مورد نظر را به یک تانک حداقل 50 ئتا 60 لیتری با شرایط زیر منتقل کنید:

  • بهتر است در کف آکواریوم از مقدار کمتری شن استفاده شود و در جایگاه گیاهان پهن برگ قرار بگیرند. همچنین، یک سنگ صاف که قبلاً ضدعفونی شده است، در آکواریوم قرار داده شود.
  • برای جلوگیری از رشد قارچ‌ها، به ازای هر ۱۰ لیتر آب، یک قطره محلول ضدعفونی به تانک افزوده شود.
  • در آکواریوم، همراه با سنگ، یک سنگ افقی که مایل به عمود است، قرار داده شود تا روی آن تخم‌ها قرار بگیرند.میتوانید از دوک تخمریزی نیز استفاده نمایید . این محصول را میتوانید براحتی در سایت آکوابی پیدا کرده و سفارش دهید .

نحوه تخم ریزی

در زمان تخم‌ریزی، هر دو ماهی آنجل به محلی که قبلاً پاک کرده‌اند، می‌روند و ماهی ماده تخم‌ها را ردیف ردیف می‌چیند، در حالی که ماهی نر پس از آن تخم‌ها را بارور می‌کند. اما در مورد تخم‌ریزی، دو حالت وجود دارد:

1- ترکیبی از تخم‌ها را رها کرده و والدین خودشان از آنها نگهداری می‌کنند. این روند ممکن است چندین هفته طول بکشد و در این مدت نمی‌توان از آنها برای تخم‌ریزی مجدد استفاده کرد.

2- روش مصنوعی برای جوانه‌زنی تخم‌ها و تبدیل آنها به نوزادان وجود دارد. پس از تخم‌گذاری کامل، ماهی‌های آنجل را بر روی یک سنگ صاف که قبلاً در تانک قرار داده‌اید، قرار می‌دهید و اطمینان حاصل می‌کنید که تخم‌ها توسط والدین بارور شده‌اند. سپس جفت را به یک تانک دیگر منتقل می‌کنید تا پس از 48 ساعت تخم‌ها به نوزادان تبدیل شوند. پس از 48 ساعت، نوزادان از داخل تخم‌ها خارج می‌شوند و در ابتدا دارای یک کیسه تخم‌مانند هستند که حاوی محتویات نطفه است. این کیسه برای دو روز اول نوزادان را از تغذیه بی‌نیاز می‌کند، اما پس از 48 ساعت از به دنیا آمدن، آنها تغذیه خود را با خوردن تخم‌های خالی آغاز می‌کنند و پس از گذشت این مدت باید توسط شما تغذیه شوند. در ابتدا می‌توانید از میگوی زنده یا غذاهای بسیار ریز برای تغذیه آنها استفاده کنید و پس از چند هفته، می‌توانید از غذاهای خشک نیز برای تغذیه آنها استفاده کنید. پس از گذشت 4 تا 5 ماه و در صورت تغذیه سالم بچه‌ها، به بلوغ رسیده و می‌توانید آنها را تکثیر کنید.

ماهی آنجل لئوپارد

ماهی آنجل لئوپارد

آنجل لئوپارد

آنجل لئوپارد دارای نقاط فراوانی بر روی بدن است با افزایش سن ،ماهی، اندازه این نقاط کوچکتر میشوند.

بهترین تانک برای نگهداری این ماهی‌ها، یک تانک حداقل با حجم ۱۱۰ لیتر می‌باشد که دارای گیاهان آکواریومی و آبی با پارامترهای pH حدود ۵ تا ۷ است. می‌توانید در آکواریوم برای این ماهی‌ها تخته سنگ نیز قرار دهید، اما باید مطمئن شوید که فضای کافی برای شنا کردن این ماهی‌ها وجود داشته باشد.

آنجل لئوپارد نیازمند تنوع غذایی است و باید با مجموعه‌ای از غذاهای مختلف تغذیه شود. این شامل غذاهای خشک، غذاهای منجمد مانند کرم خونی، و همچنین غذاهای زنده مانند میگوی آب شور و نوزاد سایر ماهی‌ها است. آنجل لئوپارد می‌تواند با ماهی‌هایی مانند گوپی، مولی، پلاتی دم شمشیری، تترا، گورامی و کریدوراس سازگاری داشته باشد، بنابراین می‌توان این ماهی‌ها را در یک آکواریوم مشترک نگهداری کرد.

آنجل گوست

ماهی آنجل گوست

آنجل گوست

نام علمی: Pterophyllum scalare

نام متداول: آنجل گوست یا آنجل شیشه‌ای

منشأ: آمازون و حوضه رودخانه‌های آمازون و اورینوکو در آمریکای جنوبی

اندازه: حدوداً 15-20 سانتیمتر در طول (برخی نوع‌ها بزرگتر هم می‌شوند)

رنگ: معمولاً رنگ شفاف و شیشه‌ای دارد که می‌توانیم رنگ‌های نقره‌ای، سفید و طلایی کمی در برخی از مناطق بدن این ماهی مشاهده کنیم.

شکل بدن: بدن بالشتکی و مسطح با شکل پهن و محوری، پرچم بزرگ در پشت و تپلی در پشت سر

رفتار: ماهی آرام و مهربان با رفتارهای اجتماعی و صلح‌آمیز

شرایط آب: دمای آب بین 24-30 درجه سلسیوس، pH بین 6.0-7.5 و سختی آب در محدوده 3-10 dGH

ماهی آنجل پلاتینیوم

ماهی آنجل پلاتینیوم

آنجل پلاتینیوم

نام علمی: Pterophyllum scalare

منشأ: آمازون و حوضه رودخانه‌های آمازون و اورینوکو در آمریکای جنوبی

اندازه: حدوداً 15-20 سانتیمتر در طول (برخی نوع‌ها بزرگتر هم می‌شوند)

رنگ و طرح: بدنی براق و صاف با رنگ سفید نقره‌ای یا پلاتینیوم با لکه‌ها و خطوط تیره روی بدن

شکل بدن: بدن بالشتکی و مسطح با شکل پهن و محوری، پرچم بزرگ در پشت و تپلی در پشت سر

رفتار: ماهی آرام و مهربان با رفتارهای اجتماعی و صلح‌آمیز

شرایط آب: دمای آب بین 24-30 درجه سلسیوس، pH بین 6.0-7.5 و سختی آب در محدوده 3-10 dGH

غذا: تغذیه با غذاهای زنده، خشک و مجموعه‌ای از ماهیان و گیاهان خردشده

آنجل پلاتینیوم دارای بدنی سفید براق است هر چه سن ماهی بیشتر شود رنگ ماهی به سبز و آبی تمایل پیدا می کند، این گونه آنجل یکی از جدیدترین گونه هایی است که به تازگی وارد آکواریوم ها شده است. بهترین تانک برای این ماهی تانکی همراه با گیاه و حداقل حجم ۱۱۰ لیتر دارای آب با PH حدود ۵ تا ۷ میباشد در آکواریوم این ماهی میتوان تخته سنگ نیز قرار داد اما باید توجه داشت که فضای کافی برای شنای این ماهی وجود داشته باشد.

آنجل با ماهیهایی مانند ،گوپی ،مولی ،پلاتی دم شمشیری تترا رازبورا، گورامی و کریدوراس سازگاری دارد و میتوان آنها را در کنار هم نگهداری کرد.

ماهی آنجل شکلاتی

ماهی آنجل شکلاتی

آنجل شکلاتی

نام علمی: Sphaerichthys osphromenoides

منشأ: مناطق آسیای جنوب شرقی، از جمله ایندونزیا و مالزی

اندازه: حدوداً 5-6 سانتیمتر در طول

رنگ طرح: بدنی با رنگ قهوه‌ای تیره تا مشکی با لکه‌های سفید و طلایی روی بدن

شکل بدن: ماهی با بدنی کوچک و گرد، سر مخروطی و پرچم درشت در پشت

رفتار: ماهی آرام و ساکت با رفتارهای پنهان‌کار و خجالتی

شرایط آب: دمای آب بین 24-28 درجه سلسیوس، pH بین 4.0-6.5 و سختی آب در محدوده 0-5 dGH

غذا: تغذیه با غذاهای زنده و ترکیبی از غذاهای خشک، مانند آفتاب میگو، کرم خونی، کرم آبزیان و غذاهای خشک مخصوص ماهیان آکواریومی

تفاوت آنجل شکلاتی با آنجل دودی در بیشتر بودن خطوط و نقاط تیره بر روی بدن است.

ماهی آنجل دودی

ماهی آنجل دودی

آنجل دودی:

آنجل دودی دارای بدنی به رنگ قهوه ای و خاکستری تیره است. رنگ بدن این ماهی به سمت انتهای باله ها تیره تر میشود.

نام علمی: Pterophyllum scalare

منشأ: آمازون برزیل

اندازه: حدوداً 15-20 سانتیمتر در طول

رنگ و طرح: بدنی با رنگ قهوه‌ای تیره و مات، و ترکیبی از خطوط سیاه و نقاط دودی روی بدن

شکل بدن: ماهی باریک و بال دراز دارد، با پرچم‌های شکاف دار در پشت و شکاف دار در شکم

رفتار: مسالمت‌آمیز و ترجیحاً در گروه‌های کوچک تا متوسط نگهداری می‌شود

شرایط آب: دمای آب بین 24-28 درجه سلسیوس، pH بین 6.0-7.5 و سختی آب در محدوده 2-10 dGH

غذا: تغذیه با غذاهای خشک، زنده و منجمد، از جمله آفتاب میگو، کرم خونی، آفتاب ماهی و خرچنگ میگو

مناسب برای: آکواریوم‌های ماهیان جمعی و ترکیبی

15 دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.